Oppskrift kyllingsalat med pasta

 • 03.03.2015 - 19:00

Trodde aldri jeg skulle bli en som legger ut oppskrifter.. Men trodde heller aldri jeg skulle bli en blogger så hvorfor ikke!

Tenkte jeg skulle dele vår kyllingsalat med pasta-oppskrift! Den er etter vår mening veldig god;)

...

Det du trenger for 2 porsjoner er:

-  3 kyllingbryst (en vanlig pakke fra Rema)

- pasta (vi bruker pasta skruer med ekstra fiber)

- salat (vi bruker bamas ferdigvasket isberg mix)

- paprika

- 2 tomater

- 2 avokado

- 2 sjalottløk

- pinnekjerner

- tzatzikiDu gjør:

- kok pasta (avkjøl)

- skjær opp kyllingbrystene i mindre biter, stek og kryddre (avkjøl)

- hakk opp alle grønnsakene og bland dem i en bolle (ha gjerne litt olivenolje i)

De neste stegene er selvfølgelig alternativt, men vi gjør det slik:

- legg først pasta på tallerkenen, så salaten og til slutt kyllingen

- pøs på med tzatziki


Ferdig!

Her får du i deg protein, karbohydrater og grønsaker. Alle de viktige gruppene etter min mening! I hvert fall hvis du trener mye!

...

Ellers så kjeder jeg meg litt for tiden. Savner å være ute, men det frister liksom ikke å dra ut på tur i det grå kjedelige været. I tillegg skjer det litt lite akkurat nå og jeg merker at stakkars dattera kunne trengt en barnehageplass asap! Hun vil så vidt gå fra barnepasset på treningssenteret når jeg kommer å henter henne. Blir litt kjedelig for henne å bare være sammen med mamma store deler av dagen. Vi får vel gå litt mer i åpenbarnehage. Uansett håper dere har hatt en fin start på uken så langt:)

God kveld!

 

 #mat #middag #matprat #oppskrift #kyllingsalat #pasta #kylling #salat #tzatziki #kosthold #sunn #sunt #godt #kyllingbryst #paprika #tomat #tomater #avokado #pinnekjerner #sjalottløk #jente #husmor #kvinne #26 #oslo #mor #mamma #kokk #lol #blogg #blogger #hverdag #hverdagsmat #minutvei #mattips #theodora #treningsblogg #aktiv #livsstil #helse #protein #karbohydrat #karbo #karbohydrater #grønnsaker #treningsmat #sunnmat #spissunt

0 kommentarer

Vår ukesmeny

 • 25.02.2015 - 09:00

God morgen!

Tenkte jeg skulle dele denne ukens middagsmeny! Vet vi er midt i uka altså;) Men uansett her er vår ukesmeny!

Mandag- spagetti med karbonadedeig (ikke veldig spennende, men vi var så sultne at vi måtte ha noe som gikk fort å lage)

Tirsdag- kyllingsalat ↓ med pasta og tzatziki (en av mine favoritter sammens med svin indrefilet)Onsdag- svin indrefilet med potet og brokkoli/ blomkålsalat

Torsdag- rødspette med potet, gulrot og brokkoli

Fredag- koteletter med potet og brokkoli/ blomkålsalat

Vi handler inn for ukedagene på mandager og for helgen på fredager.

Det er vel egentlig ingen av oss som liker å planlegge ukesmenyen, men etter vi startet med å planlegge og handle kun to ganger i uke har vi spart tusenvis av kroner i måneden! Tenk på det du! 

Hva spiser dere til middag? 

...

Jeg har barnefri i dag istedet for i morgen. Så mormor kommer å henter dattera nå snart. Når dattera er hentet skal jeg på trening og trene bein, armer, skuldre og bryst! Kommer en liste og treningstips senere;) Må også få sagt at jeg savner å spinne nå! Heldivis blir det en times spinning på fredag.

Ha en fin onsdag!


10 kommentarer

Matprat

 • 18.02.2015 - 19:00

Tenkte jeg skulle snakke litt om kosthold igjen siden jeg har fått spørsmål om dette en del ganger. Jeg prøver hele tiden å å finne det kostholdet som er best for meg og min type trening. En god stund nå har jeg gått for brødskiver både før og etter trening i tillegg til banan og shake. Men jeg vet folk har veldig mange forskjellige meninger om hva man burde spise før og etter trening. Jeg varierer sjeldent pålegget på brødskivene. Det jeg spiser mest er med smør, ost, salami, majones og agurk på samme brødskive, og i den rekkefølgen. Hvis ikke spiser jeg smør, leverpostei, majones og agurk. Men aldri noe annet enn disse to variantene selv om jeg mest sannsynlig burde variere litt mer.

Siden jeg trener såpass tidlig pleier jeg å spise en brødskive når jeg står opp sammen et glass biola. Trener ca. 1-1,5 time etter frokost. Rett etter trening som pleier å være rundt klokken 11-12 drikker jeg en protein/karbohydratshake og spiser en banan. Er hjemme ca. en halvtime etter dette. Hjemme spiser jeg 2-3 brødskiver. Kommer ann på hvor hard treningsøkten var.. Ca. 3 timer etter dette igen spiser vi middag. Middagene våre består alltid av potet eller spagetti med kjøtt eller fisk og med grønnsaker, ofte kokte. Resten av dagen etter middag spiser vi litt forskjellig. Vi pleier dessverre nesten alltid å ha noe smågodt i hjemmet, men vi prøver å begrense oss til helgene. Men mellom middag og kveldsmat spiser jeg alt fra frukt, yoghurt, godteri og/eller nøtter. Til kveldsmat blir det alltid brødskiver, alt fra 2-7! Vanligst 2-3, men har det vært en kjempeaktiv dag blir det flere.

Som dere sikkert ser består mesteparten av kostholdet mitt av karbohydrater og proteiner! Det er dette som funker for meg, men det betyr ikke nødvendigvis at det er dette som funker best for deg! Men jeg vil tørre å påstå at jeg har et veldig normalt norskt kosthold! Det er ikke noe hokkus pokkus, lavkarbo (snarere høykarbo lol) eller noe spesielt med hva vi spiser her i huset.

Her kommer en litt mer enkel oversikt over en typisk matdag for meg:

Frokost ca. kl. 08.30- 1 brødskive med smør, ost, salami, majones og agurk, og 1 glass biola (bringebær)Rett etter trening ca. kl. 11-12- 1 banan og en protein/karboshake (mutant whey)

Lunsj ca. kl. 12- 12.30- 2-3 brødskiver (samme pålegg som frokost)Middag ca. kl. 15.30- potet/ spagetti, kjøtt/fisk og grønnsaker (ofte kokte)

I dag spiste vi hjemmelagde karbonader (oppskift HER) med potet og brokkoli.


Mellommåltid mellom kl. 16- 19- Frukt, yoghurt, smågodt, smoothie og nøtter

I dag ble det smågodt og krokanrull, men har bursdag så da er det lov:PKveldsmat ca. 19- 20.30- 2-4 brødskiver (vanligst) med samme pålegg som frokost og lunsj eller smør, leverpostei, majones og agurk

Til dere som lurte her en typisk matdag for meg;)

...

Må bare si tusen takk for alle gratulasjonene i dag! Setter utrolig pris på det:D

I tillegg må jeg si ekstra takk til en venninne av meg som faktisk sendte blomster med blomsterbud! Utrolig hyggelig og tusen takk<3 Så ikke den komme:P

God kveld!


6 kommentarer

Supergode hjemmelagde karbonader med mye smak

 • 12.02.2015 - 19:00

Jeg vet ikke hva som skjer, men matlagingen tar seg opp! Hadde som nyttårsforsett å lære meg så mye som 3 nye retter i år. Hahaha la lista lavt der ja! Har til nå lært meg to nye retter. Den ene delte jeg forrige uke og nå skal jeg faktisk dele en til! 

Jeg er fan av sterk mat eller mat som smaker mye, derfor ble jeg veldig glad da jeg kom over denne oppskriften på karbonader med mye smak!

Du trenger:

100- 150 g bacon

400 g karbonadedeig

1 løk, finhakket

2 ss timian

2 fedd hvitløk, finhakket

1 chili, finhakket

2 egg

2 ss soyasaus

salt og pepperDu gjør:

- Stek bacon på middels varme til det har fått litt farge. Avkjøl i et par min.

- Finhakk alt som kan finhakkes og bland alle ingrediensene i en bolle.

- Form kakene til den størrelsen du ønsker og brun dem i en panne på begge sider.

- Legg karbonadene i en ildfast form og stek dem ferdig i ovnen på 100*C (varmluft) i ca. 15 min.Ferdig!

Vi har potet, gulrot og brunsaus til.

De smaker kjempegodt, har mye smak og har blitt familiens favoritt:) Også hvis du er lei av karbonadedeig, men ikke kommer på noe bedre (som er vårt problem) er disse gull!

God lillelørdag!

 

#hverdag #hverdagsmat #middag #oppskrift #middagsoppskrift #enkelmat #godmat #karbonadedeig #karbonader #hjemmelagdekarbonader #bacon #løk #hvitløk #chili #timian #egg #soyasaus #potet #gulrot #brunsaus #kosthold #mat #livsstil #blogg #minutvei #jente #kvinne #25 #oslo #theodora #familie #mamma #mor #husmor #lol #nyttårsforsett #kjempegodt 

6 kommentarer

Oppskrift for en gangs skyld!

 • 03.02.2015 - 19:00

Har sagt det før og sier det igjen.. Jeg er langt ifra noen kokk, men jeg har blitt bedre! I dag skal jeg faktisk dele en middagsoppskrift igjen (hvem hadde trodd)! En ting kan dere være sikre på, alle oppskriftene mine er super enkle å lage og alle inneholder protein, grønnsaker og karbohydrater (selv om denne oppskriften er fra en lavkarbo kokebok). 

Fikk to kokebøker av mormoren min for litt siden den ene heter Fett Nok og er en LCHF kokebok. Nå spiser ikke vi lavkarbo i det hele tatt, men den har noen fine oppskifter og man kan jo bare legge til potet, ris eller pasta slik som vi gjør.

I dag blir det fisk i form med ferske tomater og løk + poteter.

I boka står det at oppskriften holder til 4 porsjoner, men for oss holder den til 2. Vi spiser ganske mye da vi begge trener og er i aktivitet.

Det du trenger er:

- 800 g fiskefilet (sei, steinbit, torsk, hyse) vi brukte torsk

- 4-6 tomater (kommer ann på størrelsen), skåret i skiver

- 2 store løk, skåret i halve skiverDressing:

1 dl olivenolje

2 ss timian, finhakket

2 ss oregano, finhakket

1/2 dl fiskekraft/-buljong

...

2 ss revet ost

salt og pepper

...

Du gjør:

- Forvarm ovnen 160°C.

- Sett på potetene

- Rens fisk for bein og del stykkene på ca. 4 cm bredde.

- Ha olivenolje, timian, oregano, fiskekraft/-buljong i en høy bolle, og bland det hele godt som til en dressing.

- Dekk bunnen i en ildfast form med tomatskiver som igjen dekkes med løk. Deretter legger man fiskestykkene på og så tomat og løk på toppen igjen.

- Hell dressingen over og dekk med folie.-Sett formen i midten av ovnen og etter 40 min tas folien av og man drysser osten over og lar den stå i 15 min til.Ferdig!

Vi valgte å prøve søtpotet for første gang, men kunne jeg ha valgt igjen ville det nok blitt vanlig potet til i stedet. Søtpoteten er ironsik nok litt for søt for min del!

Men selve retten smake kjempegodt! Den er sunn, god og lett å lage. Anbefaler den på det sterkeste;)

Hvis JEG klarte denne oppskriften på første forsøk kan hvem som helst lage retten! For jeg er foreløpig en under middels god kokk! lol

God tirsdag!

 

#mat #middag #fisk #fiskerett #søtpotet #oppskrift #torsk #tomat #løk #krydder #kokebok #kokk #theotipser #grønnsaker #karbohydrater #protein #lchf #fettnok #middagsoppskrift #blogg #hverdag #sunn #godt #suntoggodt #sunt #minutvei #jente #mor #mamma #kvinne #25 #oslo #theodora #helse

8 kommentarer

Min favoritt salat

 • 08.12.2014 - 18:00

Har fått noen spørsmål om hva jeg spiser. Derfor tenkte jeg å dele min favoritt salat. Foretrekker kjøtt og potet eller lignende de dagene jeg trener, men denne salaten er veldig fin og god på treningsfrie dager.

Alt du trenger er: Salat (jeg bruker isbergblanding), agurk, tomat, paprika, fetaost, nøtter, pinjekjerner, gojibær, couscous og egg. (Pleier å bruke avokado også, men glemte å handle)

1. Start med å koke eggene og lage couscousen. Disse bør stå til avkjøling før du blander det med resten (men er ikke alltid jeg gidder å vente).

2. Hakk opp og bland alle grønsakene, fetaost, nøtter, gojibær og pinjekjerner. Krydre med pepper (er nok salt i fetaosten).

3. Hakk eggene og bland couscous og eggene med resten. DONE!

Som dere sikkert skjønner er jeg stor fan av mat som er enkel og rask å lage! Denne tar 10 min!

Nå er maten i magen og et bad står for tur!

God kveld;)

2 kommentarer

My milkshake

 • 29.11.2014 - 19:00

Kanskje nærmere smoothie enn milkshake men! Under finner du oppskriften til en veldig god mangosmoothie!

Ellers var jeg med på en spinningtime i dag. Var deilig å trene igjen etter to dager på rad uten. Dessuten har resten av familien blitt syke så det er store muligheter for at jeg også blir det hvert sekund! Veldig slitsomt når vi smitter hverandre hele tiden, men har hørt det er sånn de første årene med barn i hus!

Jeg vet det er flaut at man viser flasset av neglelakk! Så beklager for det.

På Rema finnes det mye frosne bær. Jeg pleier alltid å ha frosne jordbær og mango i fryseren i tilfelle jeg får lyst på noe søtt og sunt! 

Bare bland 1 banan, litt frossen mango, vaniljekesam og eplejuice. Kjør i blender og ferdig! God, enkel, sunn og billig mangosmoothie!

Jeg pleier å putte oppi en eller to scoops med proteinpulver i tillegg siden jeg trener en del.

4 kommentarer

Favoritt middag for øyeblikket/ gryterett

 • 25.11.2014 - 18:00

De dagene jeg trener har jeg i den siste tiden alltid hatt veldig lyst på gryterett til middag. Jeg er så laaaaangt ifra noen kokk som det går ann å bli, men gryterett har jeg fått dreisen på! Tenkte derfor å dele oppskriften. Må jo være noe av det letteste man kan lage!Jeg lager alltid en stor gryte så vi har i noen dager. Alt du trenger er:

Karbonadedeig, sopp, purreløk, løk, gulrot, brokkoli, rømme og potet. (hvor mye av alt bestemmer du helt selv)Du gjør:

1. Sett potetene, gulroten og brokkolien til kok.

2. Kutt opp sopp, purre og løk. Stek dette litt.

3. Stek og krydre karbonadedeigen.

4. Bland alt bortsett fra poteten i en stor gryte, hell over rømmen og rør alt sammen.

5. Varm litt opp på platen hvis det trengs og server med potet.

Og maten er servert!

Takk for meg!Hvis noen av dere vet om en annen lett og sunn middagsoppskrift tar jeg gjerne imot tips! Trenger å lære meg fler retter.

Ha en god tirsdagskveld:)

 

2 kommentarer

Matprat/ tipper du blir overasket nå!

 • 12.11.2014 - 17:30

Dette innlegget er til dere som tror at man må sulte seg for å være tynn (dette trodde jeg også da jeg var yngre)! Men det stemmer ikke! Det lærte jeg på den harde måten.. Det ligger nok bilder av meg her på bloggen og vi kan vel være enige om at jeg ikke er den største kniven i skuffen.. Jeg er aktiv i 1-2 timer om dagen, resten styrer jeg i hus og med datter.Dette er hva jeg spiser i løpet av en typisk hverdag:

Til frokost spiser jeg ett rundstykke hvis jeg skal trene, hvis ikke spiser jeg to. Alltid med smør, ost, salami, majones og agurk! I tillegg drikker jeg et glass biola.Lunsj består av 2 brødskiver med smør, leverpostei, majones og agurk. I tillegg drikker jeg shake med protein, kreatin og aminosyrer (bilder finnes her), og spiser en banan eller drikker en banansmoothie. Smoothien finner du her!Til middag har jeg fått helt dilla på hjemmelaget gryterett! Dette blir spist en del ganger i løpet av uken (mye fordi jeg er langt fra noen mesterkokk). Gryterett er også bra restemat;)

Ingredienser: karbonadedeig, sopp, løk, purreløk, brokkoli, gulrot, kesam og potet.Kveldsmaten er nesten identisk med lunsjen inkl. shaken. Mulig jeg bytter ut leverposteien med frokostpålegget eller hva enn jeg har lyst på!

(se bildet av lunsj)

I tillegg til alle måltidene småspiser jeg pepperkaker og mørk sjokolade hver gang jeg går på kjøkkenet!Og der har dere hva jeg spiser i løpet av en dag!

God kveld;)

 

#mat #matprat #blogg #hverdag #helse #middag #frokost #lunsj #helse #jente #25 #oslo #smoothie #pepperkaker #sjokolade #gryterett #trene #spise #mamma #protein #kreatin #aminosyrer #trening #treningsshake #postworkout #tynn #men #sunn

8 kommentarer

Smoothie

 • 31.10.2014 - 16:30

Jeg drikker smoothie ganske ofte. Gjerne etter trening og etter middag. 

Lager nesten alltid den samme! Den består av frosne jordbær og mango, 1 banan, eplejuice, vanilje kesam, 2 scoops proteinpulver og kreatin.Dette er resultatet! Den er sykt god spør du meg;)Sliter litt med å spise nok ettersom jeg trener så mye, så da er denne grei for å fylle på litt! Du kan selvfølgelig droppe proteinpulver og kreatin hvis du får i deg nok gjennom kostholdet ditt!

Og JA jeg har bare EN genser..(den er fra H&M og er alt jeg har råd til for øyeblikket)

4 kommentarer
 • Eldre innlegg
hits